ELEVI PARTICIPANȚI

 

 

Lista elevilor calificati - clasa a XI-a

Lista elevilor calificati - clasa a XII-a

 

 Pagina principală

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luciana Antoci,

Inspector Școlar General, Iași

 

 

 

          Agenda competițională reînvie, și în această primăvară, la Iași, seria olimpiadelor pentru diverse discipline de studiu, dar și a concursurilor de tradiție care devin evenimente educaționale de anvergură națională cu reverberații profunde pentru formarea numeroaselor generații de elevi în spiritul gestionării și maximizării potențialului înnăscut și, mai apoi, dezvoltat prin educație, în spiritul valorilor și al competențelor înalte.

          Oraș cu o bogată istorie atât pe segmentul educației preuniversitare, cât și pe cel academic, Iașiul devine, an de an, un spațiu privilegiat și captivant în care elevi din toate județele țării vin pentru a-și pune în valoare nu doar cunoștințele dobândite, în anii de formare, ci și portofoliul de abilități și competențe în contexte de concurs care lărgesc, în mod semnificativ, spectrul prilejurilor de afirmare pentru fiecare în parte dintre ei. De asemenea, concursurile și olimpiadele școlare favorizează adesea dizolvarea șabloanelor de învățare practicate, pe scară largă, la clasă, generând o flexibilizare și o extindere a ocaziilor de dezvoltare a spiritului competițional, a capacității de gestionare a emoțiilor, de valorificare optimă a timpului de lucru prestabilit, de etalare a unor predispoziții particulare pe care le au elevii.

           Totodată, climatul de emulație pedagogică al competiției, devine și un context fertil de dezvoltare profesională pentru dascălii implicați în diversele roluri pe care le generează mecanismul de organizare a unor astfel de evenimente, fie din ipostaza de propunători de subiecte sau de evaluatori, fie din aceea de membri în comisia națională sau județeană de organizare a concursului, prin dizolvarea tiparelor restrictive ale didacticii disciplinei și prin configurarea unor noi instrumente și contexte de evaluare corelate cu provocările, dilemele și exigențele formării unei culturi elevate la elevi.

            În spiritul bucuriei de a ne cunoaște pentru a celebra împreună vibrația competițională configurată în cea mai nuanțată varietate a formelor ei de exprimare, le urăm tuturor participanților ca zilele petrecute în calendarul olimpiadelor și concursurilor de la Iași să le valorifice, în mod optim, portofoliul de cunoștințe, competențe și abilități, completând palmaresul educațional al fiecăruia cu rezultate remarcabile.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prof. dr. ing. Aura Mihai,

Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor, Iaşi

Președinte al Olimpiadei Naționale Domeniul Industrie Textilă și Pielărie

 

 

 

          

          Înainte de a avea o valoare economică deloc de neglijat, Industria Modei, denumire sub care se reunesc  sectoarele Textile, Confecții, Pielărie si Încălțăminte, este, incontestabil, cel mai creativ domeniu de activitate, iar creativitatea este  o sursă inestimabilă ce garantează succesul într-o lume pe care cu toții ne-o dorim mai frumoasă, mai sustenabilă și mai atentă la aspirațiile către mai bine ale oamenilor.  

          Ne bucurăm să vedem că cea mai înaltă competiție de specialitate, respectiv Olimpiada Națională, reunește elevii cei mai talentați din țara noastră care, alături de mentorii lor, cadrele didactice de specialitate, ne vor conduce  pe o cale comună a excelenței. Când performanța se împletește armonios cu pasiunea, rezultatul nu poate fi decât încurajator pentru viitorul Industriei Modei din România.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mihai Chirica,

Primarul Municipiului Iași

 

 

 Dragi elevi,

 

Bine ați venit la Iași, orașul educației de calitate și felicitări pentru rezultatele obținute până acum. Sunt convins că etapa națională a Olimpiadei de Industrie Textilă și Pielărie se va constitui într-un eveniment de înaltă ținută academică. 

 Profitați, dragi olimpici, de frumusețea acestei vârste. Faceți din fiecare zi de școală, din fiecare oră de curs, o călătorie palpitantă care să vă poarte în orice colț al lumii, unde să dezlegați cele mai pasionante mistere ale existenței. Avem elevi excepționali. Avem dascăli minunați care știu să vă fie călăuze dintre cele mai destoinice.  

 Țineți minte că școala formează oameni și nu roboți, caractere și nu mincinoși. Aveți curajul să întrebați, să inovați și să mergeți mereu înainte. Din prezent, priviți cât mai departe, spre viitor, dar nu neglijați trecutul.

 Nu învățați pentru școală, ci pentru viață! Azi sunteți ucenici, mâine veți deveni maeștri. Învățați să fiți lideri, pentru a căpăta puterea de a schimba lumea! Fiți mai buni decât noi!

 Citiți în fiecare zi! „Nu este zăbavă mai frumoasă și mai de folos în toată viața omului decât cetitul cărților!”, spunea cronicarul moldovean Miron Costin. Implicați-vă, indiferent de vârstă, în acțiuni în folosul comunității. Ajutați-i pe cei mai puțin norocoși. Fiți colegi și prieteni adevărați. Respectați natura.

 Iubiți Iașul și România! Patriotismul începe în familie, continuă la școală, dar se desăvârșește în inima fiecăruia dintre noi.

 România are tot mai multă nevoie de voi, de tinerii de azi și de oamenii mari de mâine!

 Vă urez mult succes!

 

Mihai Chirica

Primarul Municipiului Iaşi